PRAKTISCHE INFO & FAQ

Leveringskosten België en verzendkosten buitenland

We verzenden gratis binnen België met een standaard levertermijn van 5-8 werkdagen na goedkeuring drukproef (15-20 werkdagen bij Bestekpochetten).

Snellere levertijden zijn uitsluitend in voorafgaand overleg onder voorbehoud mogelijk, afhankelijk van hoe druk het is op het moment van je bestelling. Wanneer jouw bestelling tegen een bepaalde datum geleverd moet zijn (deadline), dan dien je dit vooraf aan te geven bij de bestelling zodat wij hierbij rekening kunnen houden in onze planning. Zodra we je order binnen krijgen bekijken we de haalbaarheid en bevestigen we je zo snel mogelijk per kerende mail of deze datum haalbaar is voor ons.

Tijdig bestellen garandeert natuurlijk altijd een tijdige levering zonder zorgen en stress.

Transportkosten voor andere landen buiten België staan vermeld bij de bestelafhandeling en zullen later nog definitief worden bevestigd, aangezien deze per land kunnen afwijken van het vermelde tarief.

Gratis bestandscontrole

Alle ontvangen bestanden worden gratis gecontroleerd en wanneer dat nodig is corrigeren we zonder meerkosten technische aspecten, voor zover het aangeleverde drukbestand dit toe laat.

Als uit de bestandscontrole blijkt dat de aangeleverde bestanden in orde zijn voor uitvoering dan bereiden we onmiddellijk een digitale drukproef voor die je ter eindcontrole zal ontvangen per e-mail. Nadat we jouw akkoord voor uitvoering op deze digitale drukproef ontvangen wordt het order in productie geplaatst, het is pas vanaf dan dat de gekozen levertermijn begint te lopen.

Wat is de levertermijn nadat ik de bestelling plaatste?

De standaard levertijd is 5-8 werkdagen (15-20 werkdagen bij Bestekpochetten) nadat we je akkoord hebben ontvangen op de drukproef. Wanneer je bestelling tegen een bepaalde datum geleverd moet zijn (deadline), dan dien je dit vooraf aan te geven bij de bestelling zodat wij hierbij rekening kunnen houden in onze planning. Zodra we je order binnen krijgen bekijken we de haalbaarheid en bevestigen we je zo snel mogelijk per kerende mail of deze datum haalbaar is voor ons. Tijdig bestellen garandeert natuurlijk altijd een tijdige levering zonder zorgen en stress.

Zodra wij je akkoord voor uitvoering op de digitale drukproef (zie hiernaast) ontvangen op een werkdag voor 10u30 wordt het order nog dezelfde dag in productie gepland, het is ook vanaf dan dat de gekozen levertermijn begint te lopen.

Ontvangen we je akkoord na 10u30, dan bereken je de levertermijn pas vanaf de volgende werkdag als dag 1.

Wanneer ontvang ik een digitale drukproef?

Zodra wij beschikken over alle bruikbare bestanden en informatie zullen we je bestelling zo spoedig mogelijk verwerken. Maar we sturen je altijd per e-mail nog een digitale drukproef toe ter eindcontrole.

Afhankelijk van hoe druk het is op het moment zelf streven wij ernaar om je de digitale drukproef nog de dag zelf (met een max. van 24u na bestelling) door te mailen (op werkdagen). Veelal zal het ontwerp al na enkele uren in je mailbox belanden!

Opgelet: de standaard of versnelde levertermijn begint steeds pas te lopen nadat wij je akkoord op de digitale drukproef hebben ontvangen.

Dringende bestellingen en Spoedleveringen

Wanneer je bestelling tegen een bepaalde datum geleverd moet zijn (deadline), dan dien je dit vooraf aan te geven bij de bestelling zodat wij hierbij rekening kunnen houden in onze planning. Zodra we je order binnen krijgen bekijken we de haalbaarheid en bevestigen we je zo snel mogelijk per kerende mail of deze datum haalbaar is voor ons. Tijdig bestellen garandeert natuurlijk altijd een tijdige levering zonder zorgen en stress.

Opgelet: de standaard of versnelde levertermijn begint steeds pas te lopen nadat wij je akkoord op de digitale drukproef hebben ontvangen.

Hoe kan ik betalen?

Nieuwe klanten verzoeken we eerste bestellingen per vooruitbetaling te voldoen. Dit kan via bankoverschrijving of Paypal. De nodige informatie ontvang je bij de bestelbevestiging.

Bestaande klanten kunnen betalen na levering op factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Particuliere klanten of organisaties zonder ondernemingsnummer dienen altijd vooraf te betalen.

Zijn alle prijzen met of zonder BTW?

Alle prijzen staan exclusief 21% BTW op deze website weergegeven omdat we voornamelijk aan professionele gebruikers leveren (b2b).

Om de prijs inclusief BTW te kennen vermenigvuldig je de vermelde prijs met factor 1,21. Om enkel het BTW bedrag te kennen, vermenigvuldig je de prijs met 0,21.

Nadat je de bestelling hebt geplaatst sturen we een bestelbevestiging via e-mail. Daarop staat zowel het bedrag excl. als incl. btw vermeld.

Intracommunautaire levering

Als je over een geldig buitenlands BTW nummer beschikt en aan ons bezorgd, en je bestelling moet niet in België geleverd worden, dan ben je vrijgesteld van BTW.

We maken dan een factuur op voor intracommunautaire levering (ICL).

Kan ik verschillende versies ontwerpen bestellen?

Je kan slechts één zelfde ontwerp bestellen per gevraagde oplage. Je kan altijd een prijsofferte aanvragen wanneer je meerdere oplages nodig hebt met verschillende ontwerpen, zodat we deze eventueel gecombineerd kunnen verwerken aan een iets lagere prijs.

Waar vind ik specificaties van het gebruikte materiaal?

Je kan alle specificaties van de verschillende aangeboden materialen makkelijk raadplegen en vergelijken op de pagina materiaal info.

Hoe lever ik best mijn bestanden drukklaar aan?

Om geen extra vertragingen op te lopen en je bestelling sneller in je bezit te krijgen, is het aangewezen dat je zeker met onderstaande stappen rekening houd:

1. Werk uitsluitend met CMYK kleuren
RGB kleuren zijn helder op een scherm, maar bij het drukken worden ze dof en zijn ze niet meer intens. CMYK kleurmodus is de enige reële kleurweergave voor drukwerk. Lever je toch aan in RGB of HEX, dan worden ze door onze machines automatisch omgezet in CMYK, maar houd er dan rekening mee dat de kleuren doffer zijn na druk, dan in je aangeleverde bestand te zien zal zijn op je beeldscherm.

2. Hanteer de juiste afmetingen
Controleer of je je ontwerp niet te klein hebt opgemaakt (bv. in millimeter i.p.v. centimeter) en dat die afmetingen ook overeenkomen met het bestelde artikel.

3. Werk met vector logo's en foto's in hoge resolutie
Als je de PDF die je zal aanleveren op 125% weergave zoomt moet het gehele ontwerp er mooi egaal en scherp uitzien. Dus niet wazig of gekarteld. Een vector logo is meestal een EPS, AI of soms PDF-bestand.
Vraag rechtstreeks bij je grafisch ontwerper je logo's in vector bestandsformaat op als je twijfelt, voor een vlot verloop. Je mag ze ook altijd apart mee aanleveren, zodat wij ze in je bestand corrigeren.

4. Zet teksen om in lettercontouren (outlines)
Dit om conflicten met lettertypes te voorkomen. Als dat niet kan, mag je ook altijd de gebruikte lettertypebestanden (.ttf) gewoon mee sturen met je ontwerp.

5. Voorzie voldoende afloop
Voorzie 10mm afloop langs elke zijde. Anders bekom je witranden en geen mooi eindresultaat. Dat doe je door achtergrondkleuren tot 1 cm buiten je ontwerp door te trekken.
Bij het exporteren naar PDF (kies voor PDF/X-1a:2001) stel je vervolgens een afloop (bleed) in van 10mm. Snijtekens en registratietekens mogen ook, maar zijn niet noodakelijk.

Welke kleuren kan ik gebruiken in het ontwerp?

Al het drukwerk wordt steeds fullcolor gedrukt. Dat wil zeggen dat er geen prijsverschil is als je één kleur, meerdere kleuren of zelfs foto's zou gebruiken. Daardoor hoef je je dus niet te beperken in de creatieve uitstraling van je ontwerp.

Voor drukwerk werk je steeds in kleurmodus CMYK. Kleuren opgemaakt in RGB, HEX of Pantone worden automatisch omgezet naar de meest nabije kleur uit het CMYK-kleurenspectrum. Het kan dus zijn als je je ontwerp niet in CMYK opmaakt, dat de kleuren doffer uitvallen dat je verwacht. Je zal dat mogelijk al kunnen vaststellen wanneer je de digitale drukproef van ons ontvangt ter eindcontrole.

Zijn andere aantallen mogelijk?

De staffelprijzen zijn enkel geldig voor de weergegeven vaste oplages. Je kiest daarom de oplage die het dichtst bij je gewenste aantal ligt. Het is enkel mogelijk om andere aantallen te bestellen die hoger zijn dan vermeld op deze website.

Blijf op de hoogte van aanbiedingen en promoties

Natuurlijk nemen we je privacy serieus en gaan we je ook niet constant lastig vallen. Je kan je in één simpele klik op elk ogenblik weer afmelden.
Deze website is onderdeel van PrintPrestige BVBA, waartoe ook deze mailinglist behoort.

 
 
Copyright © 2019-2024 Horecareclame.be. Alle rechten voorbehouden. Alle vermelde prijzen zijn exclusief 21% BTW